Apple poisti sovelluksia, joilla vanhemmat rajoittavat lasten puhelinkäyttöä

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Lasten mobiililaitteiden käytöstä on syytä olla huolissaan, jos lapsille yleensäkään antaa käsiin lainkaan älylaitteita. Monissa lapsiperheissä käytetäänkin sovelluksia, joilla vanhemmat voivat rajoittaa lastensa kännykän käyttämistä. Nyt Apple on käynyt taistoon tällaisia sovelluksia vastaan.

The New York Times kertoo, että Apple on sekä poistanut että rajoittanut sovelluksia, joiden on tarkoitus auttaa vanhempia säätelemään lasten älypuhelimen käyttöä. Muutos on tapahtunut sen jälkeen, kun Apple esitteli samaan käyttöön oman toiminnallisuutensa.

The New York Timesin ja Sensor Towerin keräämien tietojen mukaan Apple on poistanut tai rajoittanut yhtätoista suosituimmista seitsemästätoista alan sovelluksesta. Ellei yhtiö ole poistanut sovellusta kokonaan, on se estänyt ominaisuuksia, joilla vanhemmat ovat voineet rajoittaa lasten puhelinkäyttöä.

Sovellusyhtiöt ovat ilmoittaneet tulevaisuutensa olevan vaakalaudalla Applen tekemien muutosten myötä. Eräs poistetuista sovelluksista on kolmen miljoonan lataajan OurPact. Apple perusteli toimiaan sillä, että sen mukaan sovellukset keräsivät käyttäjistä liikaa tietoja. Sovellusten tekijät eivät selitystä usko, vaan uskovat Applen yrittävän saada kilpailijat pois uusilta markkinoiltaan.