Donald Trump haluaa amerikkalaiset Kuuhun viiden vuoden sisään – lupasi 1,6 miljardia rahaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump haluaa amerikkalaiset takaisin Kuun kamaralle vuoteen 2024 mennessä. Hän on luvannut Yhdysvaltojen lisäävän rahoitusta 1,6 miljardilla dollarilla. NASA tarvitsisi kahdeksan miljardia vuodessa.

Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallintovirasto NASA on luvannut tehdä miehitetyn kuulennon lähivuosien aikana. Aiemmin hankkeita on jarrutellut rahoitus, jota vaaditaan runsaasti nykyistä enemmän. Presidentti Donald Trump on luvannut Twitterissä lisätä valtiontuke 1,6 miljardia dollaria.

NASA haluaa lähettää ensimmäisen naisen Kuuhun. Amerikkalaiset avaruuslentäjät ovat laskeutuneet Kuuhun viimeksi vuonna 1972. Asiantuntijoiden mukaan NASA tarvitsee kuitenkin kahdeksan miljardia dollaria lisärahoitusta vuosittain, jotta se pystyy lähettämään astronautit Kuuhun viiden vuoden päästä, Buzz Feed uutisoi.