56 % yhdysvaltalaisista kieltäisi arabialaiset numerot kouluista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosien ajan ihmisten yleistietoa on testattu kysymällä heidän suhtautumisestaan arabialaisten numeroiden opettamiseen kouluissa. Varsinkin aivan viime aikoina vastaukset ovat olleet surullista luettavaa, sillä odottamattoman moni on vastustanut niiden opettamista.

The Independent -lehden mukaan Yhdysvalloissa tehdyssä Civic Sciencen kyselyssä yli puolet vastanneista haluaisi kieltää arabialaisten numeroiden opetusta kouluissa. Tätä mieltä oli 56 prosenttia vastanneista. Harva heistä todennäköisesti tietää, että länsimaissa käytetään nimenomaan arabialaisia numeroihin perustuvia merkkejä, joita ovat muun muassa 1, 2, 3, 4 ja 5.

Kyselyyn vastasi yhteensä 3.624 ihmistä, joten sen otoksen voidaan katsoa olevan melko kattava. Kysymyksessä tiedusteltiin ”Pitäisikö yhdysvaltalaisissa kouluissa opettaa arabialaisia numeroita?” ilman tarkempaa selitystä. Vain 29 prosenttia vastasi myöntävästi ja 15 prosenttia ei osannut sanoa.

Civic Sciencen tutkimusjohtaja John Dickin mukaan tulos oli samaan aikaan surullisin ja hauskin osoitus yhdysvaltalaisten fanaattisuudesta. Republikaanien kannattajista numerot halusi kieltää 72 prosenttia ja demokraattien kannattajista 40 prosenttia, vaikka molempien koulutustausta oli keskimäärin melko sama. Sama yritys kysyi vuonna 2015 pitäisikö Yhdysvaltojen pommittaa Aladdin-elokuvasta tuttua Agrabahin kaupunkia. 30 prosenttia republikaaneista vastasi myöntävästi.