Kiinalainen hävittäjälentokone syöksyi maahan – valvontakamera kuvasi turman

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kiinalaiset lentokoneet eivät välttämättä lukeudu maailman turvallisimpiin, sillä esimerkiksi kiinalainen JH7-hävittäjä on joutunut jo useasti onnettomuuksiin. Tuorein tapaus vaati siitä uutisoivan Fighter Jets World -lehden mukaan kahden ihmisen hengen.

Hainnanin provinssissa tapahtunut lento-onnettomuus johti lehden mukaan molempien hävittäjässä olleen lentäjän kuolemaan. Onnettomuus tapahtui, kun lentokone oli harjoituslennolla maaseudulla. Se putosi pystysuoraan aivan kerrostalon viereen, ja onnettomuus tallentui lähistöllä sijainneeseen valvontakameraan.

Tapansa mukaan kiinalaiset mediat eivät olet uutisoineet lainkaan omien ilmavoimiensa tuhoisasta turmasta, sillä tapaus paljastui vasta, kun video päätyi länsimaisiin sosiaalisiin medioihin. Tapaus ei ole ensimmäinen videolle tallentunut JH7-hävittäjän maahansyöksyyn johtanut onnettomuus. Vuonna 2011 sellainen kuvattiin videolle lentonäuytöksessä Shaanxin provinssissa.