Asiantuntija vastaa: ”Näin masturbointi vaikuttaa miehen seksitaitoihin!”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Masturboimista pidettiin aikoinaan tabuna, mutta nykyisin se on ymmärretty terveeksi osaksi ihmisen seksuaalisuutta. PornHubin seksiasiantuntijat ovat nyt vastanneet ikuisuuskysymykseen siitä, miten onanointi vaikuttaa miesten kykyyn suoriutua yhdynnästä.

Masturboiminen on normaalia. Periaatteessa kaikki terveet miehet masturboivat, ja he aloittavat omaromantiikan harjoittamisen keskimäärin 13–15-vuotiaana. Osa naisista luulee, että miesten omatoimiset seksisessiot vähentävät pariskunnan seksuaalista energiaa. Tosiasiassa miehet voivat purkaa jännitteitä ja stressitiloja masturboimisen avulla, eikä heidän tarvitse välttämättä painostaa kumppania seksuaalisten halujen täyttämiseen.

Masturboiminen voi kohottaa miesten itsetuntoa ja hyvinvointia. Laukeaminen vapauttaa aivoissa mielihyvähormoneja, joiden ansiosta kaksilahkeiset voivat löytää uudenlaista intoa makuuhuonepuuhiin tai yleiseen eloon. He voivat myös oppia uusia asioita omasta seksuaalisuudestaan.

Yleisesti ottaen miehet ovat parempia rakastajia, jos osaavat pitää huoltaa itsestään ja nautinnoistaan. He ovat rennompia ja kykenevät parempiin suorituksiin seksissä säännöllisen masturboimisen avulla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että liiallinen masturboiminen voi aiheuttaa ongelmia yhdynnässä. Parhaat seksitaidot lähtevät kuitenkin liikkeelle siitä, että pystyy kommunikoimaan kumppaninsa kanssa, PornHub muistuttaa.