Ruotsalaislehdet MM-tappiosta: ”Fiasko! Jättifiasko!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen Leijonat kukisti eilen näytöstyyliin Ruotsin ja selvisi siten jatkoon. Siten Suomen melko nuori ja verrattain kokematon joukkue järjesti odottamattoman kylmän suihkun voitonvarmoille ruotsalaisille, kun NHL-tähdillä kyllästetty länsinaapurin joukkue passitettiin MM-turnauksesta tylysti kotimatkalle.

View this post on Instagram

Swexit on totta! Ruotsi murskattiin 5-4. Trevlig resa. #swexit

A post shared by Stara (@starafi) on

Tappio oli luonnollisesti ruotsalaisille kova paikka, eikä paikallinen media jättänyt käyttämättä tilaisuuttaan kiteyttää joukkueen kohtalo kansanomaisesti. Aftonbladet tyytyi toteamaan, että kyseessä oli ”fiasko”, kun Expressen kiteytti ruotsalaisten tunnot nimittämällä tulosta ”jättifiaskoksi”. Pettymys oli tavallista karvaampi, koska ruotsalaiset asiantuntijat pitivät Ruotsia etukäteen varmana voittajana.

Suomalaisille Ruotsin tappio on usein tärkeämpi kuin voitto, ja eilisen ottelun voitto jatkoerässä oli erityisen maistuva suomalaisille. Ruotsalaisilla on usein ollut taipumus viedä voitto suomalaisten nenän edestä aivan viime hetkillä, ja kerrankin kiekko pomppi suomalaisille. Ei siis ihme, että Ruotsin tappiosta ja karvaasta maitojunalla kotiin palaamisesta ilakoitiin myös nettimeemeillä.