Video paljastaa: Näin valtavasti Formula 1 -varikkokäynnit nopeutuivat 38 vuodessa

Autot Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Formula 1 -kilpailujen tahti on hurjaa, eikä varikoilla vierailuun voi uhrata liikaa aikaa. Käynnit pystytään kuitenkin suorittamaan vuosi vuodelta nopeammin. Viraalina leviävä video paljastaa, kuinka paljon varikkokäynnit ovat muuttuneetkaan vuosikymmenien aikana.

Vertailun kohteina ovat varikkokäynti vuonna 1981 ja 2019. Vuonna 1981 varikolla vierailu on onnistuttu suorittamaan noin 25 sekunnin ajassa. Nykyään varikkokäynti onnistuu vain murto-osassa kyseisestä ajasta, noin kolmessa sekunnissa.

Kyseessä ei ole edes kaikkien aikojen nopein varikkokäynti. Kyseinen ennätys kuuluu Williams Racing -tallin tiimille, jonka käsittelyssä varikkokäynti kesti vuoden 2016 Azerbaidzanin kilpailussa vain 1,92 sekunnissa.

 

View post on imgur.com

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.