Asiantuntija: Lapsettomat sinkkunaiset ovat onnellisimpia

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Naimattomat ja lapsettomat naiset muodostavat maailman onnellisimman ihmisryhmän. Käyttäytymistieteiden professori Paul Dolan London School of Economics -oppilaitoksesta sanoo, että lapsettomat sinkkunaiset elävät myös muita kauemmin ja terveemmin.

Hay-festivaaleilla viikonloppuna esitelmän pitäneen professori Paul Dolanin mukaan viimeaikaiset tilastot eivät puolla perinteisiä perhemalleja tai tapoja elää, mikäli haluaa olla aidosti onnellinen. Onnellisuustutkimuksen mukaan miehet kuitenkin rauhoittuvat ja tulevat onnellisemmaksi avioliiton myötä.

– Avioliitossa olevat miehet ottavat vähemmän riskejä, ansaitsevat varallisuutta ja elävät hieman sinkkutovereitaan pidempään. Sen sijaan avioliitossa olevat naiset kuolevat naimattomia aiemmin. Kaikista onnellisimpia ovat naiset, jotka eivät ole koskaan olleet naimisissa tai saaneet lapsia, Dolan sanoi Independent-lehden mukaan.

– Naimisissa olevat ihmiset ovat kaikista onnellisimpia, mutta ainoastaan silloin, kun heidän kumppaninsa olivat samassa huoneessa asiaa kysyttäessä. Kun samaa kysyttiin heiltä yksin ollessaan, vastasivat he olevansa vitun onnettomia, professori napautti.

Ihmiset sen sijaan haluavat saada lapsia, ovat onnellisia heidän olemassaolostaan, mutta eivät kuitenkaan nauti ajasta heidän kanssaan. Lasten saamista pidetään yleisesti upeana kokemuksena, mutta siitäkin huolimatta moni vanhempi tuntee olonsa onnettomaksi. Asiasta ei kuitenkaan uskalleta puhua yleisesti tai selvittää syitä.