Kohta se tapahtuu! Sääksikamerassa odotetaan poikasten kuoriutumista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

WWF:n reaaliaikaisesti nettiin kuvaavat luontokamerat ovat suomalaisten suosikkivideopalveluita. Luontoliven sääksikamera tarjoilee lähiaikoina iloisen perhetapahtuman, kun sääksinaaraan hautomat munat alkavat kuoriutua.

WWF:n sääksikameran poikasten odotetaan kuoriutuvan näinä päivinä. Sääksinaaras on sen jälkeen muninut kolme munaa: ensimmäisen 24.4., toisen 27.4. ja kolmannen vappuaattona 30.4. Sääksenpoikanen kuoriutuu keskimäärin 37 vuorokauden kuluttua haudonnan alkamisesta.

Luontolivessä tämä tarkoittaisi, että ensimmäinen poikanen kuoriutuu perjantaina 31.5. Seuraavat munat kuoriutuvat 0–3 vuorokauden välein. Useimmiten kaikista munista kuoriutuu poikanen. WWF on järjestänyt arvauskilpailun katsojilla, koska ensimmäinen poikanen kuoriutuu.