Poliisikoira paljasti autovarkaan Kannuksessa – sai palkinnoksi nakin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Varas oli ottanut luvattomasti käyttöönsä asuntoauton maanantaiaamuna Kannuksessa. Asuntoauton omistaja oli tehnyt asiasta ilmoituksen hätäkeskukseen. Varas ajoi asuntoautolla paikalle tullutta poliisipartiota vastaan.

Poliisit kääntyivät asuntoauton perään ja seurasivat Kälviän keskustaan päin. Alkoi asuntoauton takaa-ajo, johon tuli mukaan myös toinen poliisipartioauto. Lopulta varas menetti asuntoauton hallinnan ja ajoi sen ojaan noin kilometri ennen Storkohmon kaatopaikkaa.

Auton kuljettaja juoksi metsään karkuun. Paikalle tuli myös koirapartio, joka tarkasti asuntoauton poliisikoiran avulla. Sen jälkeen koirapartio lähti varkaan perään. Varkaasta saatiin havainto noin 15 minuuttia myöhemmin. Mies lopetti pakenimisen, eikä tehnyt vastarintaa koirapation käskyttäessä tätä koiralla. 27-vuotias mies otettiin kiinni ja toimitettiin Kokkolan poliisivankilaan. Poliisikoira sai palkkioksi nakin.