Terve koira lopetettiin omistajan testamentin vuoksi – halusi lemmikin mukaan hautaansa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Terve koira on joutunut lopetetuksi kuolleen omistajansa toiveen mukaisesti. Emma-koiran omistaja oli testamentissaan pyytänyt, että lemmikki haudattaisiin hänen kanssaan.

Shih tzu -rotuinen koira oli omistajan kuoleman jälkeen ehditty toimittaa Virginian Richmondissa sijiatsevaan eläinsuojaan. Sen työntekijät yrittivät vedota viranomaisiin säästääkseen lemmikin hengen. Heidän mukaansa terve koira olisi helposti löytänyt uuden omistajan.

Kuolleen sukulaiset saivat kuitenkin tahtonsa läpi. Emma toimitettiin eläinsuojasta eläinlääkärille, joka tappoi koiran. Sen tuhkat haudattiin uurnassa omistajansa kanssa, uutisoi New York Post.

Koirat ovat Virginian lain mukaan omistajiensa omaisuutta. Siksi terveen lemmikin lopettaminen ole lainvastaista. Paikallinen laki kieltää eläinten hautaamisen ihmisten kanssa julkisilla hautausmailla, mutta poikkeuksen muodostavat sukujen omistamat yksityiset haudat.