Murot eivät sovi laihduttajan aamupalaksi – tällainen on paras aamiainen

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tutkimusten mukaan laihduttaminen on monille helppoa, mutta ihannepainon ylläpitäminen saattaa sen sijaan olla vaikeampaa. Syynä on vanhoihin ja epäterveellisiin elämäntapoihin palaaminen. Yksi onnistuneesti laihduttaneiden ja myös tavoitepainossa pysyneiden vaalimista tavoista on aamupalan nauttiminen.

Oikeanlainen aamupala pitää nälä loitolla pitkälle päivään, eikä paastoaminen kostaudu illalla tapahtuvana ahmimisena. American Journal of Clinical Nutritionin toteuttaman tutkimuksen mukaan aamupalan on hyvä olla proteiinipitoinen. Toisin sanoen murot ja leivät kannattaa unohtaa.

Proteiinipitoinen aamupala tasoittaa myös verensokeria pitkällä ajalla, mikä puolestaan vähentää epäterveellistä napostelua ja herkutteluhimoja. Aamupalalla kannattaa nauttia yhteensä noin 30 grammaa proteiinia. Esimerkiksi kananmunat, maustamaton jugurtti ja rahka ovat erinomaisia vaihtoehtoja, Men’s Health uutisoi.