Nooan arkissa vesivahinko – omistajat vaativat korvauksia oikeudessa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltoihin rakennettu Nooan arkki ei ollutkaan vedenpitävä. Kentuckyn Grant Countyssä sijaitseva laiva on kärsinyt vesivahingoista tulvan ansiosta. Vuonna 2017 ja 2018 aluetta koetelleita rankkasateita seuranneet tulvat aiheuttivat Ark Encounter -yhtiön omistamalle Nooan arkin jäljennökelle rakennevahinkoja.

Lisäksi tulvan aiheuttama maanvyöry teki arkille johtavasta tiestä käyttökelvottoman. Arkki ja sen luokse johtava tie on sittemmin korjattu. CNN:n mukaan Ark Encounter on kuitenkin nostanut oikeustoimet vakuutusyhtiötä vastaan.

Yhtiön kerrotaan korvanneen vain osan noin miljoonan dollarin vahingoista. Ark Encounter -teemapuisto avattiin vuonna 2016. Kreationistien omistamassa puistossa sijaitseva Nooan arkki on noin 155 metriä pitkä ka 16 metriä korkea.