Boeing varoittaa viallisista siivistä – myös muissa kuin 737 MAX -koneissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lentokonevalmistaja Boeing on ollut viime kuukausina pahoissa vaikeuksissa, kun sen uudehkot Boeing 737 Max 8 -lentokoneet asetettiin lentokieltoon kahden traagisen lento-onnettomuuden seurauksena. Yhtiö on toivonut, että lentokielto kumottaisiin sen julkaiseman ohjelmistopäivityksen myötä.

Nyt Boeing on kuitenkin joutunut ojasta allikkoon, sillä se ilmoitti eilen mahdollisesta ongelmasta lentokoneidensa siivissä. Yhtiön ilmoitus kattaa paitsi lentokiellossa olevat 737 MAX -lentokoneet kuin myös yhä lentäviä muita 737-malliston lentokoneita. Sen mukaan lentokoneiden siipien etureunasolakoiden varsissa voi olla viallisia osia.

Tällä hetkellä maailmalla on maassa useita satoja Boeing 737 MAX -lentokoneita, ja nyt pelätään, että kielto ulotetaan kattamaan myös sarjan muita koneita, kunnes siipien osien kunto saadaan tarkastettua. Siinä tapauksessa lukemattomat lentoyhtiöt joutuisivat vielä nykyistäkin vakavampiin ongelmiin Boeing-laivueidensa kanssa. Yhtiön mukaan viallisten osien sarjanumerot ovat tiedossa.