Punaviini ja gini yhdistettiin – nyt tulee punaviinigini!

Ruoka · Tim Isokivi

Maailmalla kehitellään jatkuvasti uudenlaisia versioita perinteisistä alkoholijuomista. Australiassa on laseerattu eräänlainen ginin ja punaviinin välimuoto. Four Pillars Bloody Shiraz Gin on kuivaa giniä, jonka valmistuksessa on käytetty shiraz-rypäleitä.

Rypäleet antavat juomalle sen silmiinpistävän tummanpunaisen värin ja tavanomaisesta ginistä poikkeavan maun. Ensimmäinen erä Bloody Shiraz Giniä tuotiin markkinoille jo neljä vuotta sitten. Four Pillarsin mukaan tämän vuoden erä on erityisen onnistunut shiraz-rypäleille suotuisten sääolosuhteiden ansiosta.

Aivan edullisimmasta päästä ei punaviinigin ole. Pullollinen Bloody Shiraz Giniä maksaa Australiassa Ladbible-sivuston mukaan noin 75 euroa.