Lentoyhtiö paljasti – näin paljon roskaa nollahukkalento säästi

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentoyhtiö Qantas suoritti taannoin maailman esimmäisen nollahukkaperiaatteella tehdyn lennon. Tavoitteena oli korvata kertakäyttöiset muovituotteet kierrätettävillä ja kompostoitavilla vaihtoehdoilla.

Nyt australialaisyhtiö on paljastanut, kuinka paljon vähemmän maatumatonta roskaa nollahukkalennolla syntyi. Kierrättämätöntä jätettä läi lennolta pienen muovipussin verran, kun taas tavanomaisella lennolla sitä syntyy usean jätesäkillisen edestä.

Lennolla käytettiin esimerkiksi kompostoitavia kahvikuppeja, jotka oli valmistettu öljyn sijaan kasvimateriaalista. Ruoka-astiat oli valmistettu sokeriruokosta.

Ensimmäinen nollahukkalento tehtiin Australian Sydneystä Adelaideen 8. toukokuuta 2019. Yhtiön mukaan kaikkia lentoja ei voida toteuttaa nollahukkaperiaatteella eri maiden karanteenilakien vuoksi. Yhtiön tavoitteena on kuintekin vähentää kierrättämättömien jätteiden määrää 75 prosentilla vuoden 2021 loppuun mennessä.

 

This isn’t the sort of thing we’d usually post, but we thought it was worth sharing.Last month, we operated the…

Publiée par Qantas sur Mardi 4 juin 2019