Savolaisten Breaking Bad traagisesti pieleen – asunto räjähti ja tekijät sairaalaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Savonlinnan Pääskyniemessä sijaitsevassa asunnossa räjähti eilen sunnuntai-iltana kello 19:40. Räjähdys tapahtui pienkerrostalon ensimmäisessä kerroksessa. Kaksi miestä toimitettiin sairaalaan lievien palovammojen vuoksi.

Asunnossa oli tapahtumahetkellä noin 30-vuotias savonlinnalainen mies ja hänen samanikäinen kuopiolainen kaverinsa. Miehet olivat yrittäneet keittää liedellä herkästi syttyvää ainetta. Heidän tarkoituksenaan oli valmistaa huumeita keinotekoisesti.

Aine oli kaasuuntunut kattilassa ja leimahtanut palamaan aiheuttaen huoneistossa räjähdyksen. Asunnon olohuoneen isot ikkunat olivat paineen vaikutuksesta rikkoutuneet ja sirpaleita oli lentänyt pitkin pihamaata.

Poliisin tapahtumapaikalla suoritetun teknisen tutkinnan ja miesten alustavien puhuttelujen perusteella miehiä on syytä epäillä vaaran aiheuttamisesta ja huumausainerikoksesta. Miehet ovat otettu kiinni epäiltyihin rikoksiin sairaalasta poispääsyn jälkeen. Tapahtuneessa ei loukkaantunut sivullisia, eikä räjähdys ei aiheuttanut vahinkoja muihin asuntoihin.