Suomalainen luomujäätelö Saksaan – huipputuotteille on suuri kysyntä

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Vegaaniset, ilman maitoa valmistettavat tuotteet kiinnostavat kuluttajia sekä Suomessa että maailmalla ja markkina kasvaa merkittävästi. Suomalainen luomujäätelön markkinajohtaja Suomisen Maito pääsee merkittävään jakeluun Saksassa. Luomujäätelö Jymy tulee kevään aikana saataville koko Saksan ja Itävallan kattavan Denn’s Biomarkt -ketjun 330 markettiin.

Kyseessä on kaikkien aikojen suurin suomalaisen elintarviketeollisuuden vientiponnistus Saksassa. Saksa on yksi Business Finlandin Food from Finland -ohjelman päämarkkinoista.

– Suomalaisille huippuluokan luomutuotteille on Saksassa erittäin laajat markkinat; Jymy-jäätelö tulee olemaan saatavilla paremmin kuin mikään muu suomalainen elintarvike Saksassa pitkään aikaan, kertoo Business Finlandin Food from Finland -ohjelman johtaja Esa Wrang.

– Olemme kehittäneet maitopohjaisen jäätelömme rinnalle kotimaisesta luomukaurasta sekä luomuhärkäpavusta kokonaan uuden, vegaanisen jäätelötuoteperheen yhdessä vegaanien kanssa, kertoo toimitusjohtaja Horst Neumann Suomisen Maito Oy:stä.

Saksassa korkea laatu ja luomusertifiointi ovat usein minimivaatimus tuontielintarvikkeelle. Valistunut saksalainen kuluttaja tekee valintoja myös sillä perusteella, mitä tuote ei sisällä.

– Tähän lisäaineettomuuden ja puhtauden tarpeeseen Jymy-luomujäätelö on vastannut menestyksekkäästi alusta asti. Nyt eettinen ja kunnianhimoinen toimintamallimme avaa ovet Euroopan suurimmalle markkinalle, Neumann jatkaa tiedotteessa.