Suomalaissovellus tehostaa pullonpalautusta – yhdistää tyhjät pullot ja kerääjät

Digi · Terhi Piiroinen

Suomi on pullojen kierrättämisen kärkimaita. Osa ihmisistä kerää tyhjiä pulloja vapaa-ajalla tehden sillä mukavat taskurahat samalla, kun edistää kierrätystä. Jotkut ihmiset taas tuskailevat kotiinsa kertyneiden pullojen kanssa, koska ei löydä sopivaa aikaa niiden palauttamiseen.

Nyt on kehitetty BottlePal-niminen sovellus, joka yhdistää pullojen kerääjät ja luovuttajat. Toisin sanoen sovelluksen avulla voi pyytää toisen ihmisen hakemaan palautettavat pullot vaikka kotiovelta. Yhdestä pullokassista kertyy keskimäärin 2,5 euroa.

Sovellus tarjoaa innokkaille pullonkerääjille uuden tavan hankkia palautettavia pulloja ja tölkkejä. Samalla esimerkiksi ikäihmiset saavat helpotusta arkeen, kun heidän ei tarvitse raahata pullokasseja kauppaan. Ennen vanhaan lapset saattoivat kerätä luokkaretkiin rahaa kiertämällä ovelta ovelle keräämässä tyhjiä pulloja. Nyt pullot voi kerätä esimerkiksi tätä sovellusta käyttämällä.