Suomalaista saunaa ylistetään New Yorkissa – toimi uuden design-hotellin inspiraationa

Matkailu · Tim Isokivi

New Yorkin Manhattanille avattu Sister City -hotelli saattaisi olla omiaan koti-ikävästä kärsiville suomalaisturisteille. Yhdeksi sen sisustuksen inspiraatioista luetellaan nimittäin suomalainen sauna.

Sister City on Ace Hotel -ketjun sisarhotelli. Se sijaitsee Manhattanin Lower East Sidellä, aivan New Museum -taidemuseon sekä lukuisten ravintoloiden, kahviloiden ja baarien läheisyydessä. Huoneiden hinnat alkavat 231 eurosta.

Sister Cityn 200 huonetta kuvaillaan intiimiksi ja tehokkaaksi. Vahvasti puuhun painottuvan sisutuksen yhdeksi vaikuttjaksi mainitaan CN Traveler -sivuston mukaan suomalaisen saunan funktionaalinen täydellisyys. Vaikutteita on saatu myös japanilaisista bento box -lounaista, esihistoriallisista kallioasutuksista ja säveltäjä John Cagen hiljaisesta 4’33 -teoksesta.

 

View this post on Instagram

Your self check-in awaits

A post shared by Sister City (@sistercitynyc) on