Helsingin poliisi joutui siivoamaan sähköpotkulautoja: ”Lajityypillinen ominaisuus on avuttomuus”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Useisiin suomalaisiin kaupunkeihin näyttävästi rantautuneet sähköpotkulaudat ovat aiheuttaneet ihastuksen lisäksi myös ongelmia ja suuttumusta, kun laitteita lojuu paikoin pitkin katuja ja jalkakäytäviä. Niin kävi juhannuksena myös Helsingissä, jossa poliisi joutui puuttumaan asiaan.

Helsingin poliisilaitos kertoo partionsa huomanneen ympäri pihaa lojuneet sähköpotkulaudat ja joutuneen siirtämään ”skuutit” nojaamaan kaiteeseen, jotteivät ne olisi haitanneet kaupunkilaisten juhlintaa.

– Haluaisimmekin muistuttaa kaikkia sähköpotkulautojen ystäviä pitämään huolta skuuttikavereistaan. Niille lajityypillinen ominaisuus on avuttomuus, eli sähköpotkulaudat eivät kykene omatoimiseen toimintaan ja ovat siksi rippuvaisia läheistensä avusta, poliisi muistuttaa.