Lisää uhreja suomalaisten suosikkikohteessa – mysteeri yhä selvittämättä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kerroimme aiemmin Dominikaanisen tasavallan lomakohteiden omituisista turistikuolemista, joita tutkitaan sekä Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisi FBI:n että terveysvirasto CDC:n toimesta. Nyt uhrien lukumäärä on noussut kahdeksaan.

Kahdeksan amerikkalaisturistia on kuollut vuoden sisään hotellihuoneessaan joko Grand Bahia Principe La Romana -hotellissa El Socossa tai Punta Canan alueella sijaitsevassa Hard Rock Hotel & Casinossa.

Lähes kaikille kuolemille on yhteistä alkoholin nauttiminen minibaarista sekä uhrien verenpainelääkitys. Turistit ovat olleet muuten perusterveitä. Poliisit ovat epäilleet osasyyksi hotelleissa käytettyjä torjunta-aineita ja väärennettyä alkoholia. Myös seitsemän lukiolaista joutui äskettäin sairaalaan lomailtuaan luokkansa kanssa Dominikaanisessa tasavallassa.

Amerikkalaiset vaativat vastauksia outoihin sairastumiin ja kuolemiin, Daily Mail uutisoi. Maan viranomaiset ovat kommentoineet, että kyseessä on yksittäistapauksia. Suomalaiset lomailevat ahkerasti Dominikaanisessa tasavallassa.