Kansanedustaja suivaantui: ”1 km/h ylinopeussakko ei lakivaliokunnan tahdon mukaista”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen ensi vuoden alussa voimaan astuvasta uudesta tieliikennelaista, jonka perusteella poliisi voi jatkossa sakottaa autoilijoita jo yhden kilometrin ylinopeudesta. Korkeintaan 60 kilometrin rajoitusalueella voisi antaa 100 euron sakon ja suurempien rajoitusten alueella 70 euron sakon.

Nyt kansanedustaja Ville Tavio on ilmoittanut Twitterissä, että yhden kilometrin ylinopeudesta sakottaminen ei ole eduskunnan lakivaliokunnan tahdon mukaista. Hänen mukaansa se ei ole ollut tarkoituksena eikä yhden kilometrin ylinopeus ole merkityksellistä liikenneturvallisuuden kannalta.

– Julkisuudessa tänään esiintynyt väärä tieto siitä, että jo 1 km/h ylinopeuksista alettaisiin sakottamaan aktiivisesti on myös vastoin eduskunnan lakivaliokunnan tahtoa. 1 km/h ylitys ei ole liikenneturvallisuuden kannalta merkityksellinen, Ville Tavio kirjoitti.

Uuden tieliikennelain vaikutuksista kertoi eilen poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein, jonka mukaan sakotuskynnys madaltuu tieliikennelakiin viime hetkillä tehtyjen muutosten vuoksi.

– Lakiesitys muuttui viime metreillä ja vain 100 euron virhemaksu jäi jäljelle 1-10 km/h ylinopeudesta, Dennis Pasterstein kirjoittaa viestissään.