MM-sankari Marko Anttila kommentoi Mörkö-buumia: ”Ei haitannut suorittamista”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen jääkiekon maailmanmestaruutta juhlitaan edelleen kautta maan, ja eilen oli vuorossa harvinainen kansanjuhla Lempäälän Ideaparkissa. Tänä vuonna nimittäin sekä Leijonien että Naisleijonien kapteenit olivat kotoisin Lempäälästä. Stara tapasi Marko ”Mörkö” Anttolan juuri ennen kansanjuhlan alkua.

Katso Mörkö Anttilan haastattelu tästä:MM-kisojen edetessä koko maahan levisi ennennäkemätön Mörkö-huuma, kun Anttilan upeat suoritukset siivittivät Suomen menestystä. Kaikki Mörkö-teemaan liittyvä nousi hitiksi oli kyse sitten mukeista tai lauluista. Anttila kertoi Staralle, että tieto Suomen tapahtumista saavutti myös kisapaikan.

– Kyllä noi jätkät joukkueessa piti siitä aika hyvin huolen, että joka asian melkein kuulin. Se oli vähän sellainen inside-vitsi siellä ja jätkät naureskeli. Olihan se hauskaa seurattavaa ja mun mielestä mukava ilmiö, Marko ”Mörkö” Anttila kertoi.

– Ei se millään tavalla haitannut meikäläisen suorittamista. Tää on aika harvinaista, että tällaisia maailmanmestaruuksia voitetaan, ja silloin kun niin tapahtuu, niin siitä täytyy myös nauttia.

Kuva: Stara

Lempäälään ilmestyi heti kisojen ja mestaruuden jälkeen myös Mörkö-aiheisia liikennemerkkejä, jotka myös Anttila käväisi Suomeen palattuaan katsomassa.

– Kyllä mä niistä ohi ajoin siinä. En nyt ihan varma ollut alunperin missä ne olivat, mutta vähän niin kuin vahingossa löysin ne, kun tulin siitä moottoritieltä vanhemmille päin. Sattui silmään. Olihan ne hauskoja taideteoksia, Anttila kertoi.

Maailmanmestaruuspokaali Poika kiertää tunnetusti pelaajien mukana heidän kotikonnuillaan, ja jopa joukkueen kapteeni joutui odottelemaan kovasti sen saamista vierailulle. Nytkin Poika pääsi vain käymään Lempäälän kansanjuhlassa, mutta myöhemmin se tulee mahdollisesti pidemmällekin vierailulle.

– Tampereen jälkeen näen Pojan nyt ensimmäisen kerran livenä. Jokereiden tilaisuudessa se kävi Helsingissä ja nyt on täällä. Onhan se hieno nähdä uudestaan ja kyllä meillä on hauskaa sen kanssa ollut.

Ihan heti Poika ei ole pääsemässä Anttilan saunaan.

– Aikanaan sitten. Se taitaa lähteä jo tänään illalla Turkuun päin, että ei ihan tänään ehdi, mutta katsotaan mitä ehtii sitten aikanaan, Mörkö kertoi.