Kesällä reissuun? Näillä vinkeillä säästät kustannuksissa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kesäkuukaudet ovat suosituimpia ajankohtia koko perheen lomamatkoille tai rakastavaisten omatoimireissuille. Muutaman vinkin avulla voi säästää rahaa. Matkustaminen saattaa olla kesällä kalleinta, koska sesonkiajat nostavat hintoja.

Jos on matkustamassa rantakohteeseen, kannattaa majoituspaikaksi valikoida muutaman korttelin päässä rannasta oleva hotelli. Rannalla olevat hotellit voivat olla jopa 100 euroa kalliimpia yötä kohden, mutta kauempana tai julkisen liikenteen varrella olevat majoituspalvelut voivat tarjota enemmän vastinetta rahalle.

Jos yöpyy Airbnb-majoituksessa, on järkevää neuvotella hinnoista suoraan vuokraisännän kanssa ensin. Hotelleissa puolestaan kannattaa tiedustella erilaisia tarjouksia tai pakettidiilejä, jos on juhlimassa vaikkapa häämatkaa tai syntymäpäiviä. Autovuokrat ja lentolippujen hinnat voivat muuttua nopeastikin, joten kannattaa ottaa käyttöön hintavahteja, PureWow muistuttaa.

Yksi hyvä vinkki on seurata matkakohteen sosiaalisen median sivua. Jos on menossa esimerkiksi huvipuistoon, saattaa paikan Instagramissa olla samalle päivälle alennuskuponki esimerkiksi ravintolaan. Jos mahdollista, kannattaa kuitenkin kesälomareissu siirtää kesäkuulle tai elokuulle, koska heinäkuu on ylivoimaisesti suosituin lomakuukausi lähes kaikkialla.