Julkkisten napanöyhdästä tehtiin juustoa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maistuisiko oman idolin navasta kaivetusta nöyhdästä valmistettu juusto? Brittiläisessä museossa on meneillään näyttely, jossa esillä on edellä mainitun kaltaisia juustoja.

Lontoon Victoria and Albert -museon Food: Bigger than the Plate -näyttelyssä tutustutaan ruoan maailmaan. Näytillä on muun muassa viisi erikosjuustoa, joiden valmistuksessa on käytetty brittiläisten tähtien navasta saatuja bakteereja.

Bakteerit on kerätty Blur-basisti Alex Jamesilta, The Great British Baking Show -kilpailija Ruby Tandohin, Madness-yhtyeen Suggsin, räppäri Professor Greenin ja kokki Heston Blumenthalin napanöyhdästä. Navan lisäksi bateereja saatiin kainaloista ja nenistä.

– Kaikki bakteerit eivät ole pahoja bakteereja. Jopa kaupassa näkemäsi juusto valmistetaan niiden avulla. Kauppojen juustoissa ei tietenkään käytetä ihmisten bakteereja, mutta mielestäni tämä on hauska tapa kokeilla jotain erilaista, juustovalmistaja Rosie Cotton kuvaili näyttelyä Daily Star -lehdelle.

 

View this post on Instagram

Who's up for this? #bellybuttoncheese

A post shared by grace (@graciegras1) on