Torakoiden tappaminen yhä vaikeampaa – immuuneja monille myrkyille

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Torakoiden torjuminen saattaa muuttua lähitulevaisuudessa yhä haastavammaksi. Yhdysvaltalaisen tutkijan mukaan hyönteiset kehittyvät niin nopealla tahdilla, että niiden tappaminen kemikaaleilla on pian mahdotonta.

Russakka-torakoiden on havaittu tulleen käytännössä immuuneiksi lukuisille hyönteismyrkyille. Mikä yllättävintä, hyönteiset ovat muuttuneet immuuneiksi jopa sellaisille kemikaaleille joille ne eivät ole altistuneet. Entomologi Michael Scharfin kertoo tiedotteessa tutkijoiden yllättyneen immuuniksi kehittymisen nopeudesta.

Torakkanaaraat voivat munia kolmen kuukauden välein 50 munaa. Vaikka vain osa torakkakannasta selviää hengissä, saattaa niiden lukumäärä kasvaa kemikaali-immuuniteetin nopeasti räjähdysmäisesti.

Torakat tunnetaan sitkeinä ja hyvin sopeutuvina ötököinä. Ne ovat ei-toivottuja asukkaita kodeissa, sillä torakoiden tiedetään levittävän monia tauteja.Torakoiden tappaminen muuttuu koko ajan vaikeammaksi – immuuneja monille myrkyille