Donald Trumpin vaalikuvat paljastuivat tekaistuiksi – äänestäjät olivatkin kuvapankista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump haluaa toiselle kaudelle Valkoiseen taloon. Mies on tiettävästi tekaissut itsestään muun muassa lehtien kansikuvia ja hänen vaalikamppanjansa mainonnassa on käytetty luvattomasti toisten omistamaa sisältöä, kuten musiikkia.

Yhdysvaltain presidentin tiimi ei tunnu välittävän reilusta pelistä. He pyrkivät luomaan mielikuvia, jotka perustuvat valheelle. Nyt netissä muun muassa kiertää Donald Trumpin äänestäjien tähdittämiä vaalimainoksia. Tosin kuvissa olevat ihmiset eivät ole Trumpin äänestäjiä, vaan näyttelijöitä ja malleja.

Kuvapankeista lainattuihin kuviin on keksitty jopa taustatarinoita henkilöiden nimiä ja asuinpaikkoja myöten. Esimerkiksi Trumpia perheineen muka tukevan washingtonilaisen kahvilatyöntekijä Thomasin kuvat löytyvät kuvapankista hakusanoilla: ”Parrakas hipsteri”. Hänen väitetty kahvilatyöpaikkansa ei myöskään sijaitse Washingtonissa, vaan Tokiossa, BBC uutisoi.