Moottoripyörä ajoi poliisin tutkaan Polvijärvellä 221 km/h – pääsi pakenemaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Polvijärvellä on mitattu huima ylinopeus poliisien ohi kiitäneelle moottoripyörälle. Torstai-iltapäivänä suoritettu nopeusvalvonta mittasi kaksipyöräiselle nopeuden, mikä ylitti alueen rajoituksen yli kaksinkertaisesti.

utokummuntiellä Polvijärven Mansikkalassa nopeusvalvontaa suorittaneen poliisipartion ohi kaahasi oranssin värinen moottoripyörä pysäytysmerkistä välittämättä. Moottoripyöräilijälle mitattiin nopeudeksi 221 km/h. Alueella on 100 km/h nopeusrajoitus.

Hurjastelijan perään poliisimoottoripyörällä lähtenyt konstaapeli ei tavoittanut ylinopeutta ajanutta kuljettajaa. Ylinopeus on suurin syy etenkin nuorten miesten kuolemaan johtaneista onnettomuuksista. Jo 10 km/h ylinopeus moninkertaistaa riskin – saati 120 km/h.