Turistibussit kielletään Pariisin keskustassa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turistikierroksille bussien kyydissä haluavia turisteja saattaa pian odottaa ikävä yllätys Pariisissa. Turistibussit aiotaan kieltää kokonaan kaupungin keskustassa.

Pariisin apulaiskaupunginjohtaja Emmanuel Gergoiren mukaan turistibussit suistavat kaupungin liikenteen totaaliseen anarkiaan. Hän kehottaakin turisteja liikkumaan keskustassa mielummin kävellen, metrossa tai julkisilla liikennevälineillä.

– Turistit voivat tehdä kuten kaikki muutkin ja vaihtaa ympäristöystävällisiin liikkumistapoihin tai käyttää julkisia. Tarvitsemme muutosta, Gregoire julisti.

Gregoiren mukaan matkanjärjestäjien tulisi sopeutua muutoksiin esimerkiksi järjestämällä pyörä- tai kävelykierroksia bussikierrosten sijaan. Telegraph-lehden mukaan Ranska on maailman eniten vierailtu valtio. Viime vuonna maassa vieraili 89,4 miljoonaa turistia.