Maastopalo piiritti huvipuiston – vierailijat ansassa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Six Flags -huvipuiston kävijät joutuivat viikonloppuna pelottavaan tilanteeseen. Kalifornian Santa Claritassa sijaitseva puisto oli sunnuntaina maastopalojen ympäröimä.

Kuulutuksissa ilmoitettiin ensin, että huvipuiston vieraat ja työntekijät evakuoitaisiin heidän oman truvallisuutensa vuoksi. Noin 40 minuuttia myöhemmin kävijöitä käskettiin kuitenkin poistumaan sisäänpääsyn luota ja pysyttelemään puiston sisäpuolella.

Ristiriitainen viestintä sai aikaan paniikkia kävijöiden keskuudessa. Six Flagsissa kuvauilla videoilla nähdään, kuinka valtavat savupilvet ympäröivät puistoa.

Palokunnan mukaan alkuperäinen evakuointikehotus ei tullut heiltä vaan puiston työntekijöiltä. Viranomaiset avasivat myöhemmin puistoon johtavat tiet, jolloin vieraat pääsivät poistumaan paikalta. USA Todayn mukaan yhdeksän henkeä joutui sairaalaan altistuttuaan savulle.