Viranomaiset varoittavat zombiekäärmeestä – hämää esittämällä kuollutta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jos tavanomaiset käärmeet herättävät kauhun tunnetta, saattaa zombiekäärme kuulostaa jo silkalta painajaiselta. Käärmekammoisten kannattaakin olla tarkkana Yhdysvaltojen North Carolinassa.

North Carolinan osavaltion puisto-osaston Facebook-sivuilla jaettiin kuva käärmeestä, joka näyttää päällisin puolin kuolleelta. Kyseessä on zombiekäärme-lempinimellä tunnettu heterodon platirhinos, jolla on tapana esittää kuollutta.

Käärme on kuitenkin ihmisille melko harmitonta sorttia. Kuollutta esittämisen tarkoituksena ei ole niinkään huijata saalista vaan mahdollista saalistajaa. Laji ei ole aggressiivinen, ja sen tiedetään purreen ihmisiä vain erittäin harvoin.

 

https://www.facebook.com/NorthCarolinaStateParks/posts/10157185529354030