Tuomioistuin määräsi: Donald Trump ei saa blokata ketään Twitterissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump käyttää Twitteriä ahkerasti oman politiikkansa ja mielipiteidensä ilmaisemiseen. Hän vastaa itse viestinnästään virallisella Twitter-tilillä, mikä on luonut usein noloja tilanteista ja kummastelua ihmisten kesken.

Donald Trump ei hyväksy julkista arvostelua tai kritiikkiä osakseen. Hän on estänyt Twitterissä lukuisia vaikutusvaltaisessa asemassa olevia henkilöitä. Tämä tarkoittaa, että he eivät pysty seuraamaan tai kommentoimaan Yhdysvaltain presidentin julkaisemaa materiaalia. Yhdysvalloissa vetoomustuomioistuin on nyt julistanut, että presidentti Donald Trump ei voi estää hänen politiikkaansa kriittisesti suhtautuvia Twitterissä.Tuomioistuimen mukaan Trump on rikkonut perustuslain ensimmäistä lisäystä.

Presidentin asianajajat väittivät, että kyseessä on Trumpin yksityinen Twitter-tili. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa vetoomustuomioistuimen mukaan, sillä tilin sisältö on virallista. Lisäksi Trump käyttää sitä ahkerasti politiikkansa markkinoimiseen, eikä hän siten voi sulkea maansa kansalaisia pois julkisen vallan kirjoittaman tiedon luota – saati estää kritiikin antamista, CNN uutisoi.