Tutkimus: Kannabiksen laillistaminen vähensi sen käyttöä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Montanan yliopiston suorittaman tutkimuksen mukaan amerikkalaiset teinit ovat käyttäneet kannabista vähemmän sen viihdekäytön laillistamisen jälkeen. Tutkimus vertaili nuorten kannabiksen käyttötottumuksia vuosien 1993 ja 2017 välillä.

Yhdysvaltojen 33 osavaltiota on sallinut kannabiksen lääketieteellisen käytön. Kymmenen osavaltiota on puolestaan sallinut kannabiksen viihdekäytön täysi-ikäisille. Kannabiksen käyttöaste on noussut koko maassa, mutta teinien kohdalla sen suosio on laskenut 10 prosenttia. Tulokset ovat todistaneet aiemmat pelot vääriksi.

Tutkimuksessa analysoitiin yhteensä 1,4 miljoonan amerikkalaisteinin terveystietoja. Syy voi löytyä ikärajasta, jossa teinien on vaikeampi hankkia pilveä virallisilta myyjiltä. Huumediilerit eivät ole aiemmin kyselleet henkilöllisyyspapereita, BBC uutisoi.