Matkailu on tehokasta terapiaa – irtiotto poistaa stressiä

Matkailu Terveys · Terhi Piiroinen

Ihmisen ei ole järkevää polttaa itseään loppuun ja ryhtyä huolehtimaan vasta sen jälkeen omasta terveydestä ja hyvinvoinnista. Vaikka matkustaminen voi viedä pois mukavuusalueelta, voi sen avulla oppia runsaasti uusia asioita – eniten itsestään.

Matkan avulla järjestää väkisin aikaa itselleen. Kun päättää tekevänsä reissun johonkin haluamaansa kohteeseen, on siitä usein pitkäkestoisia vaikutuksia myös mielen hyvinvoinnille. Matkakohteesta riippuen ihminen hakee yleensä elämäänsä kokemuksia. Kauniit maisemat, luonto, aktiviteetit ja oma aika ovat useamman matkan etuja.

Matkoilla voi elää hetkessä ja ilman arkisia huolia. Tämä pysäyttää negatiivisuuden kierteen ja kiireen. Matkustamiseen voi liittyä sosialisointia tai rentoutumista. Sen aikana on kuitenkin tärkeää, että nauttii ja ottaa ilon irti hetkestä.