Älä katso tätä videota nälkäisenä – korealainen hot dog on muutakin kuin nakkisämpylä

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Katu- ja grilliruoka on nopeasti valmistettavaa ja yleensä maustekastikkeiden ja erilaisten lisukkeiden avulla tarjoiltavaa pikaruokaa. Hot dogit, eli nakkisämpylät, ovat suosittuja ympäri maailmaa.

Nakilla täytettyjä sämpylöitä ja piirakoita löytyy jokaisesta maasta, mutta nyt esittelyyn nousee hodarin korealainen veriso. Videota ei kannata katsoa nälkäisenä, sillä pelkästään grilliruoan valmistamisesta syntyvä tirinä saa veden kielelle. Korealaiseen hodariin tulee runsaasti lisukkeita nakin lisäksi.

Sämpylän väliin pannaan myös salaattia ja muna sekä reilusti erilaisia kastikkeita. Nakkisämpylät ovat myös lasten lempiruokaa, ja niitä on helppo valmistaa itse. Suomessa on tullut viime vuosina lisää katuruokaa tarjoilevia kojuja perinteisten grillikioskien lisäksi.