Leijulauta hämmästytti Pariisin sotilasparaatissa – kuin tulevaisuuden kulkupeli

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara on uutisoinut jo vuosien ajan Franky Zapatan keksinnöstä, jolla ihminen kykenee lentämään eräänlaisen leijulaudan avulla. Nyt laite on esitelty maailmalla myös suurelle yleisölle, kun se varasti huomion Pariisissa järjestetyssä kansallispäivän paraatissa.

Laite ei suinkaan ole ennennäkemätön, sillä Zapata esitteli ensimmäisen leijulautansa jo kolme vuotta sitten. Sittemmin hän on kehittänyt siitä eri versioita, joista eniten on saanut huomiota EzFly. Eilisen paraatin perusteella Ranskan armeija on ottanut keksinnön kuitenkin käyttöönsä ja tulee jatkossa käyttämään sitä esimerkiksi erikoisjoukkojen toiminnassa.

Paraatin yhteydessä selvisi, että Zapata aikoo osoittaa laitteensa toimivuuden ylittämällä sen avulla Englannin kanaalin. Tempaus on määrä toteuttaa jo 25. heinäkuuta. Laite ei kykene tarvittavaan toiminta-aikaan yhdellä tankillisella, joten se täytyy tankata matkalla.