Uusi ME-tulos lentolaudalla – Flyboardilla peräti 2,2 kilometriä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ranskalainen Franky Zapata kehitteli muutama vuosi sitten Flyboard Air -nimisen lentolaudan. Nyt mies on rikkonut omalla laitteellaan lentolaudalla lentämisen virallisen maailmanennätyksen. Zapata lensi Ranskan Sausset-les-Pinsissä Flyboardin päällä yli 2.245 metrin pituisen matkan.

Kyseessä on pisin lentolaudalla tehty matka koskaan, ja mies päätyi suorituksellaan Guinnessin ennätysten kirjaan. Franky Zapatan Flyboard kohosi 50 metrin korkeuteen veden pinnan yläpuolelle.

Miehen mukaan hänen laitteensa yltää parhaimmillaan noin 150 kilometrin tuntivauhtiin. Aikaisempaa pisimmän lentolaudalla tehdyn matkan ennätystä piteli keksijä Catalin Alxandru Duru, joka lensi laudallaan viime vuonna 275,9 metrin pituisen matkan.