Nyt on aika kaivaa aurinkovoide esiin – helteet lähestyvät viimein?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kesäkuu oli monin paikoin lämmin ja osa ihmisistä ehti hankkimaan ensimmäiset merkit päivettymisestä. Heinäkuun alkupuoli on vietetty harvinaisen viileässä kelissä, mutta nyt voisi olla hyvä herki kaivaa suojakertoimilla varustetut voiteet esiin.

Suomen säässä voi tapahtua heinäkuun loppupuolella käänne parempaan. Mikäli lomailevien suomalaisten toiveet toteutuvat viimein, on hyvä suojata iho aurinkovoiteella tai kevyellä vaatetuksella.

Ilmatieteen laitoksen mukaan perjantaina voidaan saavuttaa Helsingissä jo 22 asteen lämpötiloja ja sunnuntaina jopa hellerajaa kolkuttelevat 24 astetta. Iho tulee tosin suojata auringolta, vaikka lämpötila ei olisikaan hellelukemissa. Forecan mukaan esimerkiksi Tampereella 25 asteen helleraja pitäisi tällä tietoa ylittyä ensi viikon tiistaina.