Heavyneulonnan MM-kilpailut Joensuussa – kilpailijoita 12 maasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joensuussa vietettiin viikonloppuna neulomiskilpailu, josta ala-asteen käsityötunnit olivat kaukana. Neulominen tapahtui raskaan hevimusiikin tahtiin. Heavy Metal Knitting World Championship -tapahtumaan, eli heavyneulonnan maailmanmestaruuskilpailussa nähtiin osallistujia yhteensä 12 maasta.

Lavalle nousseiden kilpailijoiden tehtävänä oli neuloa mahdollisimman näyttävällä tavalla Slipknit-yhtyeen soittaessa taustalla. Kilpailun voitti viisihenkinen japanilaisryhmä Giga Body Metal. Ryhmän esityksen aikana lavalla nähtiin muun muassa sumopainijoita ja perinteiseen japanilaiseen kimonoon pukeutunut mies.

Raskasta musiikkia ja neulomisen iloa yhdistänyt riemastuttava tapahtuma noteraattiin jopa ulkolaisessa mediassa. Associated Press -uutistoimiston mukaan tapahtuma suosio yllätti järjestäjätkin, ja heavyneulonnan huumaan päästään todennäköisesti ensi vuonnakin.