Netflix poisti itsemurhakohtauksen suosikkisarjasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kolmetoista syytä, eli 13 Reasons Why, lukeutuu Netflixin tunnetuimpiin ja samalla eniten kohua aiheuttaneisiin sarjoihin. Kohun syynä on sen kantava teema, nuoren itsemurha.

Nyt Netflix on ilmoittanut postaneensa sarjan ensimmäiseltä kaudelta päähenkilö Hannahin itsemurhaa kuvaavan kohtauksen. Jakso ehti olla Netflixissä sellaisenaan yli kahden vuoden ajan. Yhtiön mukaan päätöksen taustalla ovat lääketieteen ammattilaisten suositukset.

– Päätimme sarjan luojan, Brian Yorkeyn ja tuottajien kanssa leikata kohtausta, jossa Hannah riistää henkensä, Netflix tiedotti.

Netflix kertoo monien nuorten kertoneen Kolmetoista syytä -sarjan innoittaneen heitä puhumaan ongelmistaan, kuten masennuksesta ja itsemurha-aikeista. Toisaalta mielenterveystyötä tekevät järjestöt ovat The Guardian -lehden mukaan arvostelleet Netflixiä sensaation tavoittelusta etenkin nyt poistetussa kohtauksessa.