Turistikuolemat Dominikaanisessa tasavallassa lisääntyvät: ”Hän vain putosi polvilleen”

Matkailu Ohhoh! · Stara.fi

Suomalaisten turistien suosimassa Dominikaanisessa tasavallassa on tapahtunut lyhyen ajan sisällä suuri määrä selvittämättömiä kuolemantapauksia, joissa turistit ovat menehtyneet yhtäkkiä. Usein sen jälkeen, kun he ovat nauttineet minibaarin antimia. Nyt kuolemantapauksia on ainakin 14.

Tuoreimmassa julkisuuteen tulleessa tapauksessa 31-vuotias yhdysvaltalainen Tracy Jerome Jester Jr. kuoli äkillisesti maaliskuussa 2019 lomaillessaan siskonsa kanssa, ABC News kertoi. Kuolinsyytä ei saatu tässäkään tapauksessa selville.

Suunniteltua kotiinpaluutaan edeltäneenä iltana mies oli yllättäen pudonnut polvilleen ja alkanut oksentaa verta. Muutama tunti myöhemmin hän menehtyi. Miehen äiti Melody Moore kertoi uutisille, että ennen oireiden alkamista uhri oli juonut virvoitusjuomaa, joka oli miehen mukaan maistunut oudolle, WSB-TV uutisoi.

Äiti on varma, että epäselvät kuolemantapaukset liittyvät hotelleissa tarjottaviin juomiin. Hän ei ole ensimmäinen tällaisia epäilyjä esittänyt, sillä taannoin kuolemantapausten epäiltiin johtuvan esimerkiksi myrkyllisestä alkoholista. Tässä tapauksessa mies ei kuitenkaan nauttinut alkoholia, mutta virvoitusjuoma oli maistunut hänestä oudolle.

– Äitinä haluan saada tietää mihin poikani menehtyi. Jotain on nyt todella todella vialla, Moore kertoi uutisille.

Tuoreimmassa kuolemantapauksessa turisti Khalid Adkins kuoli sen jälkeen, kun hän oli alkanut oksentaa lentokoneen vessassa matkalla kotiin. FBI tutkii parhaillaan kuolemantapauksia ja yrittää saada selville mikä tappaa turisteja Dominikaanisessa tasavallassa. Paikalliset viranomaiset ovat vakuuttaneet maansa olevan turvallinen, mutta kuolemantapaukset osoittavat jotain aivan muuta.