Sarjavaras kiinni Tampereella – näpistänyt jo 63 kertaa vuoden aikana

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kauppiaat joutuvat päivittäin tuskailemaan niin sanottujen kaljavarkaiden takia. Myymälävarkaat saavat pienistä näpistyksistä yleensä sakot. Nyt Tampereella on otettu sama kaljavaras kiinni 63. kertaa vuoden sisään.

Kaupan ala menettää vuosittain satoja miljoonia euroja myymälävarkauksien vuoksi. Taparikollisia on kuitenkin vaikea saada kuriin, ellei heitä tuomita toistuvista näpistyksistä vankeuteen. Poliisi kertoo, että esimerkiksi Tampereen Koskikeskuksessa äskettäin lonkeroita varastanut mies oli tehnyt saman kymmeniä kertoja vuoden sisään.

Iltapäivällä marketin ruokakaupassa asioinut 37-vuotias mies laittoi reppuunsa lonkerojuomia ja poistui maksamatta. Hänet otettiin kiinni ja vietiin päihtymyssäilöön. Tällä kertaa kyseessä oli 63. näpistysrikosepäily vuoden sisään, joten hän on tullut viranomaisille kovin tutuksi.