Vankilapako pahasti pieleen – tunneli johti vahtikoirien kenneliin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Argentiinan Buenos Airesissa sijaitsevasta Florencia Varelan vankilasta yritetty pako on epäonnistunut pahimman kerran. Karanneet vangit löysivät itsensä vankilan vahtikoirien kennelistä.

Yhteensä seitsemän vankia oli kaivanut tunnelia rangaistuslaitoksesta kahden vuorokauden ajan. Puusepäntöitä vankilassa tehneet miehet olivat peittäneet alle metrin levyisen kuopan vanerilevyllä ja sahajauholla.

Vankien suunnittelema reitti oli kuitenkin mennyt pieleen. Tunnelin piti johtaa muurien ulkopuolelle, mutta se johtikin vahtikoirien kenneliin. Pakotie löydettiin vanginvartijoiden rutiinitarkastuksen yhteydessä.

Paikalliset viranomaiset ovat sittemmin julkaisseet kuvan pakotunnelista. Argentiinalaisen Clarin-lehden mukaan pakoa yrittäneet vangit oli tuomittu varkauksista, ja he olisivat pääseet vapaaksi aikaisintaan vuosina 2021 ja 2022.