Formula 1 -varikkopysähdyksen ME rikottiin – tässä maailman nopein pysähdys

Autot Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Formula 1 -kilpailuissa ei ole varaa tuhlata aikaa. Sen ansiosta myös varikkokäynnit tulee hoitaa erittäin ripeästi, eikä niissä nykyään usein vierähdäkään paria sekuntia kauempaa.

Viime viikonloppuna Silverstonen radalla ajetussa Britannian Grand Prix -kilpailussa rikottiin nopeimman varikkokäynnin ennätys. Red Bullin varikkotiimi vaihtoi Pierre Gaslyn auton kaikki neljä rengasta vain 1,91 sekunnissa.

Varikkokäynti hoidettiin 0,01 sekuntia nopeammin kuin Red Bullin ja Williamsin pitelemässä aikaisemmassa ennätyksessä. Kolmea nopeinta varikkokäyntiä päästään seuraamaan Youtubessa julkaistulla videolla. Varikkotiimien uskomaton nopeus tulee videolta hyvin ilmi, sillä pysähdykset ovat ohi kirjaimellisesti silmänräpäyksessä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.