Nurmikko kasvoi liian pitkäksi lomalla – kaupungilta 30 000 dollarin sakko

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Floridan Dunedinissa asuva Jim Ficken on saanut kaupungilta lähes 30.000 dollarin sakon leikkaamattoman pihanurmen takia. Mies oli ollut hoitamassa edesmenneen äitinsä kuolinpesän asioita toisessa kaupungissa. Hänen palkkaamansa ruohonleikkaaja oli myös kuollut loman aikana.

Fickenin pihan ruoho ehti kasvaa loman aikana yli 25 senttimetriä pitkäksi. Kaupungin virkamiehet sakottivat hoitamattomasta pihasta 500 dollaria per päivä. Jos kaupunki olisi palkannut puutarhurin ajamaan nurmen, olisi se maksanut ainoastaan 150 dollaria. Nyt Ficken on vaarassa menettää talonsa, koska ei pysty maksamaan sakkomaksua.

Mies on palkannut avukseen juristin, joka sanoo kansalaisten sakkomaksuista tulleen sopiva lypsylehmä Dunedinin kaupungille. Kaupunki keräsi sakkomaksuja vuonna 2007 yhteensä 34.000 dollaria, kun viime vuonna summa oli 1,3 miljoonaa dollaria. Lakimies epäilee, että vähäosaisia käytetään hyväksi.