Känniääliöt varastivat bajamajan Vesannolla – suoraan käytöstä pakettiautoon

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Vesannolla on vietetty tällä viikolla Reiska-futiksen MM-kisoja. Torstaiaamuna paikalle hoiperteli miesjoukko, joka päätti varastaa majoitusalueella olleen Bajamaja-vessan. Sivullinen soitti asiasta hätänumeroon.

Pohjois-Savon Vesannolla toikkaroineet miehet olivat olleet hätäkeskukseen soittaneen ilmoittajan mukaan päihtyneen oloisia. Neljä miestä oli raahannut Bajamajaa kohti pakettiautoa. He olivat nostaneet vessan autoon yhteisvoimin.

Ilmoittaja oli keskeyttänyt miesten puuhan ja saanut Bajamajan takaisin. Yksi miehistä oli lähtenyt ajamaan pakettiautolla ja ilmoittajalla oli vahva epäilys, että kuski oli päihtynyt. Poliisipartio löysi auton ja sen kuljettajaksi epäillyn vesantolaisen miehen tämän kotoa Vesannon keskustasta.

Mies puhalsi alkometriin 0,83 mg/l. Poliisi otti hänet kiinni epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta. Miestä kuulusteltiin torstaina, mutta oman kertomansa mukaan hänellä ei ole mitään osuutta vessa-asiaan. Bajamaja palautettiin kilpailuväen käyttöön.