Mies loi vammautuneelle kultakalalle oman pyörätuolin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuten ihmisille, myös vammaisille on olemassa niiden elämää helpottavia keksintöjä. Harva on silti todennäköisesti kuullut aikaisemmin kultakalalle tarkoitusta pyörätuolista.

Muotisuunnittelija Henry Kim on intohimoinen akvaarioharrastaja, ja hänellä onkin yli 20 kultakalaa kolmessa eri akvaariossa. Yksi hänen kaloistaan kuoli sairauteen joka saa ne kellumaan ylösalaisin tai uppoamaan suoraan pohjaan. Kim päätti pitää huolen, ettei niin enää kävisi.

Kim loi kultakalojen pyörätuoliksi kuvaillun keksinnön. Varsinaisen pyörätuolin sijaan kyse on eräänlaisista kaasulla täytetyistä valjaista, jotka auttavat sairasta kultakalaa kellumaan oikein päin. Mies kertoo keksinnön syntyneen Google-tutkimustyön ja tutoriaalivideoiden katsomisen seurauksena.