Ensimmäinen tummaihoinen Bond-tyttö tiukkana: ”007 ei saa olla nainen!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Julkisuudessa huhuttiin seuraavan James Bond -elokuvan suuresta muutoksesta, jossa agenttinumero 007 siirtyisi tummaihoiselle naiselle. Häntä näyttelee Lashana Lynch. Daniel Craig jatkaa puolestaan James Bondin roolissa, tosin eläköityneenä agenttina.

Vuonna 1971 ilmestyneessä Timantit ovat ikuisia -elokuvassa Sean Conneryn kanssa Bond-tytön roolissa näytellyt Trina Parks on älähtänyt, että legendaarisen agentin ihonvärillä ei ole väliä. Sen sijaan hänen tulisi olla ehdottomasti nainen. Parks esitti elokuvassa ensimmäistä tummaihoista Bond-tyttöä nimeltään Thumber, ja hän oli yksi agentin vihollisista akrobaattiparinsa Bambin kanssa.

Nyt 71-vuotias Trina Parks sanoo Mirrorille, että agenttinumero 007 on kirjoitettu alunperin Ian Flemingin kirjoissa miehelle, joten se ei istu naiseen liitettäväksi. Hänen mukaansa James Bondin konsepti on rikkonut vuosien ajan rajoja enemmän kuin mikään muu elokuvasarja, joten naispuoliseen agenttiin ei ole enää tarvetta.