Tältä näytti Manhattanin sähkökatko – suurkaupunki pimeänä kolme tuntia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

New York Cityn Manhattanin saaren läntinen osa pimeni 13. heinäkuuta sähköverkon kaatumisen vuoksi. Syyksi on kerrottu viemäriverkostossa roihunnut tulipalo. Sähkökatkos on kuvattu myös videolle.

Martina Bovet -niminen nainen on kuvannut time lapse -videolle Manhattanin sähkökatkoksen ja sen, kuinka kaupungin valot syttyvät jälleen. New York on tunnettu sen korkeista pilvenpiirtäjistään ja suurkaupungin sykkeestä. Sähkökatkos muutti puolet Manhattanista pilkkopimeäksi.

Kolme tuntia kestänyt sähkökatkos vaikutti 73.000 ihmisen elämään. Kuin sattuman kauppana sähköverkon kaatuminen tapahtui tismalleen samana päivänä kuin 42 vuotta sitten koettu jättimäinen New Yorkin pimennys. Vuonna 1977 tapahtunut katkos jätti yhteensä yhdeksän miljoonaa ihmistä ilman sähköä.